Kramer: "Blessure door schommel"

Peterselieman

Schaatser Sven Kramer heeft in de Telegraaf uit de doeken gedaan hoe hij bij een val in de tuin aan zijn rug geblesseerd is geraakt. De Fries is namelijk van de schommel gevallen.

"Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Ook in dit geval. Het was vorige maand, op de jaarlijkse barbecue in de achtertuin van TVM-directeur Arjan Bos, dat ik van een schommel viel. Het klinkt knullig en dat was het ook, zeker omdat ik niet eens aan het schommelen was. Ik zat en ik gleed gewoon van dat (te) smalle bankje af."

"Later realiseerde ik me dat schommels gemaakt zijn voor kleine kinderen, maar toen was het kwaad al geschied. Een rugblessure was het gevolg en die heeft mijn voorbereiding op het seizoen inmiddels redelijk in de war geschopt. Het was een ongelukkige val waarbij een tussenwervelschijf een duw heeft gekregen. Mijn rug is helaas wat gevoeliger (dat geldt voor meer schaatsers), waardoor ik er nu meer dan normaal hinder van ondervind. Ik moet nu even afwachten hoe een en ander zich ontwikkelt, maar in principe ga ik gewoon volgende week met de rest van de ploeg naar Inzell voor een trainingskamp."