Perez: "Ferrari geen serieuze optie"

Peterselieman

Sauber-coureur Sergio Perez heeft in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Japan zijn overstap naar McLaren toegelicht. De jonge Mexicaan werd ook gelinkt aan Ferrari, maar dat team zou nooit een serieuze optie zijn geweest.

Perez maakt deel uit van het opleidingsprogramma van Ferrari, maar tekent niet bij de hoofdmacht uit Italië. "Het was nooit helemaal duidelijk of ze me nu wilden of niet. Ze lijken het erg moeilijk te hebben met het nemen van een beslissing over het tweede stoeltje. Volgens mij zijn ze ook wel tevreden over Felipe Massa, wat terecht zou zijn, aangezien Felipe een uitstekende coureur is."

"Ze weten ook precies wat ze aan Felipe hebben. Bij mij weten ze dat niet en volgens mij ben ik daarom nooit een serieuze optie voor ze geweest. De kans om daar te rijden is nooit gekomen en daarom was Ferrari ook geen serieuze optie voor mij." McLaren werd wel concreet en hengelde Perez binnen toen duidelijk werd dat Lewis Hamilton daar zou vertrekken. "Ik ben Ferrari dankbaar voor hoe zij mij geholpen hebben, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Ik wil McLaren enorm bedanken voor het vertrouwen in mij."