Kostenstijging 2014 kan HRT kop kosten

Peterselieman

Het HRT F1 Team zegt bij monde van teambaas Luis Pérez-Sala te vrezen voor enorme kostenstijgingen voor het seizoen 2014. De Spanjaard denkt dat de motoren onbetaalbaar zouden kunnen worden, waardoor dit kleine teams de kop zou kunnen gaan kosten.

De Formule 1 werd in de afgelopen jaren minder duur door het bevriezen van de motorenontwikkeling, het besparen van kosten en het testverbod. De nieuwe motorenregels dreigen roet in het eten te gooien. Pérez-Sala is tegenover Autosport dan ook niet te spreken over de veranderingen. "Dit soort geruchten zijn daarom zorgwekkend. Wat net zo zorgwekkend is, is dat we, één jaar voor de introductie, nog niets zeker weten. Wij zijn twintig procent van ons budget kwijt aan de aanschaf van motoren. Ik weet niet hoe wij kunnen overleven als dit wordt verdubbeld vanaf 2014."

Een klantenchassis, zoals in het verleden mogelijk was, zou een optie kunnen zijn. "In mijn ogen is dat een goed idee. Wij krijgen zonder meer geld uit te geven een betere auto. Wellicht besparen we er zelfs geld op. Het is goedkoper, aangezien de auto en onderdelen al ontworpen zijn. Toch hangt het aan wat de leverancier voor prijskaartje eraan ophangt."

HRT heeft in het afgelopen jaar veel moeten investeren. Onder het Spaanse management zijn de faciliteiten van Colin Kolles verruilt voor een nieuw pand in Madrid waar nu het hoofdkwartier gevestigd is. Van hieruit wordt gewerkt aan het vormen van een team, wat de basis moet vormen voor betere toekomstige resultaten. Volgend seizoen zal in ieder geval Pedro de la Rosa weer gaan racen, terwijl het tweede zitje nog vacant is.