Martin Freeman maakt The World's End mee

René (MrManiak)

Naast de eerdere aankondiging van Rosamund Pike is er een nieuwe acteur bekendgemaakt voor de film The World’s End. Niemand minder dan Martin Freeman speelt ook in het derde deel van de trilogie een rol.

De acteur speelde eerder de kleine rol van Declan in Shaun of the Dead en een lid van de Londense politiebrigade in Hot Fuzz. Of Freeman ook deze keer een gastrol voor zijn rekening neemt is nog onbekend.

Twintig jaar na de poging tot een epische kroegentocht proberen vijf jeugdvrienden het op aandringen van een van hen nog een keer. Iedereen wordt aangemoedigd door Gary King (Simon Pegg), een veertigjarige man die zich nog vastklampt aan zijn tienerjaren. Hij sleurt iedereen, waaronder Andy Knight (Nick Frost), mee in zijn droom om de tocht te starten en de fabelachtige pub The World's End te bereiken. Als de drinktour van start gaat en het verleden en het heden worden gevierd, realiseert de groep dat zijn moeten vechten voor de toekomst. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor de complete mensheid. Ineens wordt The World's End bereiken een van hun minste zorgen.

Simon Pegg heeft eerder tegen Empire News gezegd dat de film 'een tocht door twaalf pubs bevat, waarvan de laatste The World's End heet.' Volgens de poster die tijdens de Comic-Con is vrijgegeven zijn de namen van alle kroegen als volgt: The First Post, The Old Familiar, The Famous Cock, The Cross Hands, The Good Companions, The Trusty Servant, The Two Headed Dog, The Mermaid, The Beehive, The Hole In The Wall, The World's End.

De film The World’s End verschijnt op 13 augustus 2013 in de bioscoop.

Worlds End