Weer stoelen los bij toestel American Airlines

Redactie

Opnieuw zijn bij toestellen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines stoelen los gekomen, terwijl de vliegtuigen in de lucht waren. Dat heeft American Airlines dinsdag bekendgemaakt. Sabotage door boze medewerkers wordt uitgesloten.

Op drie vluchten kwamen stoelen los te zitten, aldus Andrea Huguely een woordvoerster van American Airlines. De gehele vloot van Boeing 757-toestellen met dezelfde stoelindeling, acht stuks in totaal, wordt nu geïnspecteerd. Volgens Huguely is het nog niet eerder voorgekomen dat stoelen los zijn komen te zitten. Een eerste onderzoek lijkt te wijzen op problemen met de manier waarop de stoelen vastzitten aan de geleiderails in de vloer van de 757. Maar technici 'kijken naar alles', aldus Huguely.

Het personeel van American is niet blij met dreigende ontslagen en bezuinigingen. De maatschappij heeft november vorig jaar uitstel van betaling aangevraagd. American beschuldigt sommige piloten ervan expres langzaam aan te doen, zodat het aantal geannuleerde en vertraagde vluchten fors is gestegen. Sabotage door boze American-medewerkers sluit de woordvoerster echter uit.


Weer stoelen los bij toestel American Airlines (Foto: Novum)