Bony aast op winters vertrek bij Vitesse

Wessenator

Wilfried Bony hoopt nog altijd op een buitenlandse transfer. De aanvaller van Vitesse sluit zelfs niet uit dat hij in de winterstop al vertrekt uit Arnhem.

De Ivoriaanse aanvaller was aan het einde van de vorige transferperiode al dichtbij een transfer naar Aston Villa, maar zag Vitesse dwarsliggen. De Arnhemmers wilden Bony alleen op permanente basis laten vertrekken naar Engeland, terwijl Villa dacht aan een huurperiode.

De bonkige spits toonde zich na het afketsen van de deal woedend op Vitesse. Inmiddels is hij dat niet meer, maar Bony heeft de hoop op een buitenlandse transfer nog niet laten varen. "Als ik de kans krijg om in december te vertrekken, dan ga ik weg", zo spreekt de aanvaller duidelijke taal tegen Voetbal International.

"Ik was teleurgesteld, maar de transfermarkt zit nu dicht. Ik kan niet stil blijven zitten. Ik moet me dagelijks focussen op de trainingen en de wedstrijden. Nu moet ik vergeten wat er is gebeurd. Als ik opnieuw die kans krijg, moet ik vechten voor een vertrek."

Bony ontpopte zich afgelopen seizoen tot een van de smaakmakers in de Eredivisie door twaalf doelpunten te maken voor Vitesse. De beresterke aanvaller is ook dit seizoen weer goed op dreef. In zeven competitieduels wist Bony al vijf keer te scoren.