'London moet toch op stal blijven'

Peterselieman

Springruiter Gerco Schröder kan toch niet met zijn paard London het seizoen afmaken. Dat meldt Stal Eurocommerce, dat eigenaar is van de zilveren hengst van de Olympische Spelen. De Rabobank, die beslag had laten leggen op London en de andere paarden uit de stal, bestrijdt die lezing. "Als aan enkele voorwaarden is voldaan mogen de paarden gewoon naar het buitenland."

Stal Eurocommerce stelt dat alle paarden met onmiddellijke ingang niet meer aan wedstrijden kunnen deelnemen. Schröder is nog in Rio de Janeiro om daar komend weekeinde aan een wedstrijd deel te nemen, maar zijn broer Ben Schröder, Wout Jan van der Schans, Albert Voorn en Leon Kuipers zijn wel direct getroffen.

De paarden zijn inzet van een juridisch steekspel dat volgt op het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce. De schuld aan de Rabobank bedraagt 42 miljoen euro en de bank wil voorkomen dat de paarden, die veel geld waard zijn, verdwijnen. Daarom stelde de bank een aantal werkafspraken voor.

Volgens een woordvoerder zijn die voorstellen nog steeds van kracht. "Wij willen juist dat de paarden en ruiters in actie komen. En onze eisen zijn ook niet heel onredelijk. We willen van de ruiters de belofte dat de paarden terugkomen en een aantekening in het paspoort van de paarden dat er beslag op is gelegd. Dat soort dingen."