David Walliams wil homoseksuele Moneypenny spelen

Borizzz

David Walliams zou graag een homoseksuele Moneypenny spelen in een volgende James Bondfilm. "Als M een vrouw is, waarom kan ik dan geen mannelijke Moneypenny spelen die verliefd is op Bond?", zei de Britse komiek tegen de boulevardkrant The Sun.

"Ik ben al jaren goede vrienden met Barbara Broccoli, de producent van de Bondfilms", legt Walliams uit. "Maar toen ik haar mijn voorstel deed, moest ze alleen maar lachen. En niet op een goede manier."

De 41-jarige Walliams, vooral bekend van sketchseries als Little Britain en Come Fly With Me, heeft er nooit een geheim van gemaakt ook van mannen te houden. Hij zou zichzelf ooit omschreven hebben als 'tachtig procent heteroseksueel'. In 2012 trouwde hij met Lara Stone, met wie hij onlangs ook de set van de nieuwe Bondfilm Skyfall bezocht.

"Bond is zo goed als zijn vijand", vindt Walliams. "Nu Javier Bardem de schurk speelt, wordt Skyfall vast fantastisch." De nieuwe Bondfilm, met wederom Daniel Craig als Bond en Judi Dench als M, gaat in Nederland op 31 oktober in première.


David Walliams wil homoseksuele Moneypenny spelen (Foto: Novum)