Natalie Portman in beeld als Jackie Kennedy

Borizzz

Natalie Portman is gevraagd voor de rol van Jacqueline Kennedy in de biografische film Jackie. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film gaat over het leven van de presidentsvrouw na de moord op haar man John F. Kennedy, die vlak voor haar ogen werd doodgeschoten.

De medewerking van Portman hangt af van wie de film gaat regisseren. In 2010 liet Steven Spielberg al weten interesse te hebben. Tot 2010 waren Darren Aronofsky en Rachel Weisz beoogd regisseur en hoofdrolspeelster. Toen hun relatie op de klippen liep, stapten ze allebei uit het project.

Mocht Aronofsky terugkeren, dan is Portmans medewerking zo goed als verzekerd. De twee maakten in 2010 al het balletdrama Black Swan, wat Portman een Oscar voor beste actrice opleverde en Aronofsky een nominatie voor beste regie.

Wanneer Jackie in productie moet gaan, is nog onbekend. Portman is in ieder geval voorlopig nog bezig met de nog titelloze nieuwe film van Terrence Malick. In dit liefdesdrama is zij te zien naast onder anderen Christian Bale, Ryan Gosling, Cate Blanchett en Rooney Mara.


Natalie Portman in beeld als Jackie Kennedy (Foto: Novum)