[Premier League] Chelsea wint bij Arsenal

Niels (DerMeister)

Chelsea blijft ook na dit weekend koploper in de Premier League. De club van trainer Roberto di Matteo ontnam Arsenal de ongeslagen status door in het Emirates Stadium met 2-1 te winnen. Juan Mata maakte acht minuten na de pauze uit een vrije trap de winnende goal.

Fernando Torres had Chelsea na twintig minuten voor een eerste keer op voorsprong gezet. De Spanjaard toonde zich bij een voorzet van Mata attenter dan verdediger Laurent Koscielny. Kort voor rust bracht Gervinho Arsenal met een geweldig schot uit de draai op gelijke hoogte.

Het winnende doelpunt van Chelsea kwam ietwat gelukkig tot stand. Een vrije trap van Mata werd licht van richting veranderd door Koscielny, die daarmee zijn eigen doelman Vito Mannone kansloos liet. In blessuretijd liet invaller Olivier Giroud een grote kans om zijn ploeg alsnog een punt te bezorgen liggen door in het zijnet te schieten.

Chelsea komt door de overwinning op zestien punten uit zes wedstrijden. Manchester United heeft vier punten minder, maar zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur tegoed. Arsenal staat met negen punten vijfde.


Chelsea blijft koploper na winst bij Arsenal (Foto: Novum)