Van Geel: "Weten dat het tijd nodig heeft"

Frank (franklop)

Feyenoord mocht vanwege de tweede plaats van de vorige editie van de Eredivisie aan de Champions League ruiken, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. Zelfs Europa League werd niet bereikt. "Europees is het uiteindelijk teleurstellend geweest, dat is heel jammer", bekende technisch directeur Martin Van Geel tegenover RTV Rijnmond.

"Tegen Dinamo Kiev zaten we er dichtbij, hadden we het eigenlijk zelfs naar ons toe moeten trekken. Sparta Praag was ander verhaal en uiteindelijk waren wij er na vier wedstrijden toch uit. Een teleurstelling. Dat hebben wij met elkaar even moeten verwerken."

"Over de competitie ben ik redelijk tevreden, bij PSV uit kan je verliezen", vervolgde Van Geel. "Verder is het heel behoorlijk gegaan, we weten dat we een elftal hebben dat in opbouw is. Vorig seizoen is het ook pas gaan lopen in december. Die lijn hebben we vervolgens doorgetrokken in de tweede seizoenshelft."

Van Geel merkt dat de veranderde status van zijn club ook gevolgen heeft voor het verwachtingspatroon. "We worden weer voor vol aangezien, weer als een topclub. Maar wij weten dat het tijd nodig heeft. Otman Bakkal en John Guidetti stonden er ook niet gelijk. Iedereen heeft gezien hoe John zich ontwikkeld heeft. Er wordt veel meer van ons verwacht, dat hoort bij een club als Feyenoord. Als je daar niet tegen kunt moet je hier niet werken."