New Kids Nitro wint komedieprijs in Texas

René (MrManiak)

De Nederlandse komedie New Kids Nitro heeft op het Amerikaanse filmfestival Fantastic Fest in Austin de prijs voor beste komedie in de wacht gesleept. Dat maakte producent Eyeworks donderdag bekend. Het festival in de Texaanse hoofdstad is toonaangevend op het gebied van genrefilms.

Regisseurs en scenaristen Steffen Haars en Flip van der Kuyl namen de prijs woensdagavond in ontvangst. Ze lieten weten zeer vereerd te zijn. Het is niet de eerste keer dat de mannen er met een award vandoor gaan. Vorig jaar wonnen ze met voorganger New Kids Turbo de prijs voor beste regie van een komedie.

In New Kids Nitro moeten de vrienden uit Maaskantje het opnemen tegen een zombieplaag die Nederland dreigt te overrompelen. Ondertussen moet er ook nog even stevig gebakkeleid worden met het nabijgelegen Schijndel.

De film trok in Nederland bijna een half miljoen bezoekers en was ook in België en Duitsland een grote hit. Daarnaast is New Kids Nitro een van de zeventien titels die kans maken op een Gouden Kalf voor de publieksprijs.