Boerrigter: "Kali zal nu wel anders praten"

Niels (DerMeister)

Derk Boerrigter keek met een goed gevoel terug op de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. De Ajax-aanvaller zag dat zijn ploeg in De Galgenwaard wel degelijk over 'bikkels' beschikt.

FC Utrecht-speler Anouar Kali had voorafgaand aan het duel met Ajax wat olie op het vuur gegooid door te stellen dat de Amsterdammers geen echte bikkels in de selectie hebben. "Ik heb ook een of ander artikel gezien voor de wedstrijd over dat Ajax geen bikkels heeft", zegt Derk Boerrigter tegen Goal.com. "Hij (Kali, red.) mag zeggen wat hij wil, maar hij zal nu wel anders over ons praten."

"Zagen een fan het veld op komen"
De manier waarop Ajax benaderd wordt in Utrecht doet de aanvaller niet veel. "We hebben onze les geleerd van de wedstrijd tegen ADO Den Haag en we hebben bewezen dat we goed met een strijdlustige ploeg kunnen omgaan." Het duel met de Domstedelingen werd door spreekkoren nog enige tijd stilgelegd, maar Boerrigter hield zich er niet teveel mee bezig.

"Wij stonden in de catacomben toen er gestaakt werd. Ik hoorde aan het publiek dat er wat gebeurde en toen zagen we ook dat er nog een fan op het veld kwam. Toen was de wedstrijd al gespeeld dus het deerde ons weinig."

"Wij hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. We waren sterk in de duels en dat heeft tot een goede wedstrijd van onze kant geleid. Als je hier met 0-3 wint, dan doe je dus gewoon goede zaken. Nu ga je met veel vertrouwen de wedstrijd tegen FC Twente (zaterdag, red.) in. Het is onze taak om te laten zien dat we dit door kunnen zetten."

"Kom beter in mijn spel"
Boerrigter was over zijn eigen spel wel tevreden. De linksbuiten kende enkele moeizame wedstrijden, maar is op de goede weg. "Natuurlijk wil je een goaltje meepikken of een assistje geven maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn eigen wedstrijd. Ik heb toch een paar goede acties gemaakt en Siem de Jong kopt mijn voorzet op de lat. Dat is jammer, maar dat komt vanzelf wel goed", zegt de vleugelaanvaller met een knipoog. "Ik begin zelf in ieder geval steeds beter in mijn spel te komen dus kan zeker tevreden zijn."

Ook over de samenwerking met Ryan Babel, die tegen FC Utrecht in het centrum van de aanval speelde, is Boerrigter tevreden. "Hij is erg sterk, snel en balvast. Als er ruimte achter de verdediging ligt dan hebben we met Ryan en mij echt een gevaarlijk wapen."