FIA keurt circuit Austin goed

Peterselieman

De FIA-delegatie onder leiding van directeur Charlie Whiting heeft Circuit of America goedgekeurd. Hierdoor zal het Formule 1-circus terugkeren naar de Verenigde Staten en eind november neerstrijken in Austin, Texas.

Whiting is tevreden over de baan waar op 18 november geracet moet gaan worden. "Alles wat ik tot nu toe heb gezien, is echt van topniveau. Ook de progressie die is geboekt sinds mijn laatste bezoek is indrukwekkend. Ze hebben er echt werk van gemaakt. Het hele circuit is van de hoogste kwaliteit, wat we ook van ze verwachten. Ik heb absoluut geen klachten."

"Er zijn drie of vier bochten waar ingehaald kan worden. De bochten hier zijn heel wijd gemaakt, met een korte apex. Het is een moderne manier van het ontwerpen van langzame bochten en we hopen dat inhalen zo bevorderd wordt. Ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in. Vooral de eerste bocht is geweldig. Ik denk dat de eerste indruk van coureurs ook positief zal zijn."

Het Circuit of the Americas heeft elementen van bestaande banen. Zo is er een kopie gemaakt van Maggotts-Becketts-Chapel van Silverstone, het Arena-gedeelte van de Nürburgring en van bocht acht in Istanbul. Verder hebben Interlagos en de Österreichring als inspiratie gediend voor enkele gedeelten van de baan.

Circuit of the Americas (Bron: FIA.com)