'Muse deed gooi naar Skyfall-titeltrack'

René (MrManiak)

Gisteravond zijn her en der op internet websites waar je het volledige, nieuwe album van Muse kan beluisteren. In Nederland kan dat exclusief via het NRC. Een van de nummers op het album heeft meteen de interesse gewekt bij onze filmcrew: de openingstrack van cd The 2nd Law genaamd Supremacy. Het nummer is zeer kenmerkend voor een bepaalde filmreeks: heeft Muse met deze track een gooi gedaan voor de titeltrack van Skyfall?

Drummer Dominic Howard heeft eerder in een interview met Total Film News gezegd dat hun muziek een lichte James Bond-vibe had. "Ik denk dat het kan werken. Het is iets waarvoor we waarschijnlijk ja tegen zeggen, of in ieder geval een goede poging willen wagen." Als je goed luistert hoor je op de achtergrond tonen die we kennen van de oorspronkelijke John Barry-compositie. Het bombasme, tempo en het einde van het nummer voelt ook allemaal zeer typerend voor een Bond-film aan.

Of Muse daadwerkelijk met dit nummer een gooi wilde doen naar de Skyfall-titeltrack is niet bekend, maar zo te horen is die kans wel aanwezig geweest. Oordeel zelf: