Guidetti verlengt contract bij Manchester City

Niels (DerMeister)

John Guidetti gaat zijn contract bij Manchester City met vier jaar verlengen. Hierdoor ligt de Zweedse aanvaller na ondertekenen tot 2016 vast.

De regerend landskampioen van Engeland heeft veel vertrouwen in de Zweedse aanvaller en wilde Guidetti dan ook graag behouden voor de club. Goal.com weet dat speler en club het eens zijn over een nieuw, vierjarig contract. Alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken.

Guidetti kwam afgelopen zomer in aanmerking voor een huurperiode, maar door zijn virusinfectie vond dit geen doorgang. Daarom speelt Guidetti dit seizoen voor City, al zal in de winterstop gekeken worden naar zijn situatie.

Mocht de Zweed tot die tijd niet in de plannen van Roberto Mancini voorkomen, dan is een nieuwe huurperiode een optie. Waarschijnlijk gaat de voorkeur van de club wel uit naar een club in de Premier League. Afgelopen seizoen was Guidetti bij Feyenoord nog uiterst succesvol en werd hij met twintig doelpunten clubtopscorer van de Rotterdammers.

Manager Mancini heeft veel vertrouwen in de Zweed en ziet in Guidetti een versterking voor de toekomst. Daarnaast geldt de aanvaller als een zogeheten Homegrown player, omdat hij de jeugdopleiding van de club deels doorliep. In verband met de nieuwe regels van de UEFA is het belangrijk dat een club een bepaald aantal spelers uit de eigen jeugd inschrijft voor de Champions League.