Van Wolfswinkel matchwinnaar voor Sporting

Niels (DerMeister)

Ricky van Wolfswinkel heeft Sporting Portugal maandagavond de eerste competitiezege van het seizoen bezorgd. De 23-jarige Nederlandse spits kopte in eigen stadion vijf minuten voor tijd de winnende treffer binnen tegen Gil Vicente: 2-1. Van Wolfswinkel zorgde er zo voor dat zijn trainer Ricardo Sa Pinto weer wat steviger in het zadel zit. De coach van Sporting stond na de slechte seizoensstart onder grote druk.

Van Wolfswinkel was door het ontbreken van Stijn Schaars en Khalid Boulahrouz de enige Nederlander bij Sporting. Zakaria Labyad was wel van de partij, maar de Marokkaanse Nederlander kon niet terugkijken op een geslaagde avond. De aanwinst van PSV verving na 38 minuten Danijel Pranjic, maar moest twee minuten voor tijd met tweemaal geel inrukken.

De zege van Sporting was verdiend maar kwam ronduit moeizaam tot stand. In de beginfase van de wedstrijd namen de bezoekers de leiding, via een goal van Luis Carlos. In het vervolg van de eerste helft jaagde Sporting vol overgave op de gelijkmaker. Een aantal grote kansen werd echter niet benut. Zo schoot de Argentijn Valentin Viola in de blessuretijd van de eerste helft snoeihard op de lat.

In het tweede bedrijf kwam Sporting minder voor de dag. De thuisploeg mocht zich gelukkig prijzen dat doelman Rui Patricio met een puike redding de 0-2 voorkwam. Een kwartier voor tijd leefde Sporting op, na de gelijkmaker van Diego Capel. De Spanjaard tikte een voorzet vanaf links binnen. Wederom een aanval via de flanken leverde ook de winnende goal op. Van Wolfswinkel kwam goed voor zijn man en kopte knap zijn tweede seizoenstreffer binnen.

Door de zege klimt Sporting naar de zevende plaats, met vijf punten uit vier duels. Gil Vicente, dat de eerste drie duels gelijkspeelde, staat veertiende.


Van Wolfswinkel kopt Sporting naar eerste zege (Foto: Novum)