Feyenoord weigert aanbod Drenthe opnieuw

Niels (DerMeister)

Een dag na de kansloze nederlaag van Feyenoord tegen PSV (3-0) was er gisteren topoverleg bij de Rotterdamse ploeg. Oud-speler Royston Drenthe had zich opnieuw aangeboden in De Kuip, maar wederom weigert Feyenoord in zee te gaan met de enkelvoudig international.

Technisch directeur Martin van Geel belde Drenthe gisteren op met de mededeling dat een rentree 'uit financieel en speltechnisch oogpunt' niet haalbaar is. "Ik heb hem inderdaad verteld dat een terugkeer naar Feyenoord niet aan de orde is", aldus Van Geel.

Drenthe reageerde begripvol, maar ook teleurgesteld op de beslissing van Feyenoord. De linkspoot is op dit moment clubloos en mag daardoor elk moment worden vastgelegd. De aanhang van Feyenoord smeekte gisteren op diverse internetsites om de terugkeer van Drenthe, die in 2007 voor 15 miljoen euro werd verkocht aan Real Madrid.

"Ik wilde dolgraag terug naar Feyenoord", aldus Drenthe, die ook op de belangstelling kan rekenen van Hamburger SV. "Er is meerdere keren met de leiding van Feyenoord gesproken. Maar het gaat dus niet door. Maar het komt wel goed met mij hoor, er is volop interesse van clubs. Alleen wilde ik heel graag terug naar de Kuip." Drenthe, die afgelopen maand nog een nieuwe Feyenoord-tatoeage op zijn huid liet branden, moet nu verder kijken. De linkspoot, die in 2007 met Jong Oranje de Europese titel wist te pakken, klopte ook op een lastig tijdstip aan bij Van Geel.

De technisch directeur kreeg de afgelopen maanden constant groen licht van de geldschieters om spelers aan te trekken, maar tot op heden slaagt alleen Daryl Janmaat. Een nieuw verzoek om een extra spelers zou wel eens daarom in het verkeerde keelgat kunnen schieten.