Real wint uitgesteld duel bij stadsgenoot Rayo

Boris (borisz)

Real Madrid heeft maandagavond voor de tweede keer dit seizoen in de Primera Division gewonnen. Op bezoek bij stadsgenoot Rayo Vallecano werd het 2-0. Karim Benzema opende al vroeg de score. In de tweede helft gooide Cristiano Ronaldo vanaf de strafschopstip de wedstrijd op slot. De Madrileense derby stond eigenlijk voor zondag gepland, maar werd uitgesteld vanwege een defect aan de lichtinstallatie in het stadion. Volgens de voorzitter van Rayo was er sabotage in het spel.

Maandagavond werkte alles weer naar behoren, waardoor er nu wel gespeeld kon worden. Nu liet alleen het spel van de thuisploeg te wensen over. De grote broer Real was sterker in de openingsfase en kwam na dertien minuten verdiend op 0-1 door Benzema. De landskampioen liet vervolgens na de wedstrijd al in een vroeg stadium op slot te gooien. Onder meer Ronaldo had meermaals het vizier niet op scherp.

Na een halfuur ontsnapte Real tot tweemaal toe aan de gelijkmaker. Eerst moest doelman Iker Casillas handelend optreden, waarna Xabi Alonso de rebound van de doellijn haalde. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was weer voor Real, maar doelman Rubén stak een stokje voor de 0-2.

Nadat beide ploegen een speldenprikje hadden uitgedeeld, eiste Rayo-verdediger Jordi Amat halverwege de tweede helft de hoofdrol op. De Vallecano-verdediger was eerst dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn inzet uit de draai niet in het doel van Casillas verdwijnen. Aan de andere kant veroorzaakte Amat vervolgens met een handsbal een strafschop. Ronaldo faalde vanaf de stip niet voor zijn derde competitietreffer.

Rayo was mentaal gebroken, maar een ronduit slordig Real toonde zich in de slotfase genadig voor de stadsgenoot. Door de zege stijgt de ploeg van José Mourinho van de zestiende naar de zevende plaats en passeert het op doelsaldo Rayo. Beide Madrileense clubs verzamelden zeven punten uit vijf duels. Koploper Barcelona won al zijn vijf competitieduels.


Real wint uitgesteld duel bij stadsgenoot Rayo (Foto: Novum)