Schalke-spelers balen van falende Draxler

Wessenator

Schalke 04 verloor afgelopen weekend in eigen huis van Bayern München (0-2). Julian Draxler had daar wellicht verandering in kunnen brengen.

De negentienjarige aanvaller kreeg in de tweede helft namens Schalke de grootste mogelijkheid van het duel. Draxler kon na vijftig minuten bij een 0-0 stand vrij door op Bayern-doelman Manuel Neuer. De meegelopen Klaas-Jan Huntelaar stond al klaar om de bal te ontvangen van het talent, maar die besloot uiteindelijk zelf te schieten en miste.

"Julian kreeg de bal niet goed onder controle. Het was teleurstellend dat we daar uiteindelijk niet meer van hebben gemaakt", aldus de Oranje-international tegenover diverse Duitse media. Ploeggenoot Roman Neustadter sloot zich bij de woorden van de spits aan. "Dat moment haalde ons uit ons ritme."

Lewis Holtby noemt de gemiste kans van Draxler zelfs het keerpunt in de wedstrijd. "Als we daar meer mee hadden gedaan, was de wedstrijd wellicht anders gelopen. Drie minuten later scoorde Thomas Müller aan de andere kant en was het einde wedstrijd voor Schalke."