Hodgson betreurt beslissing Terry

Peterselieman

De Engelse bondscoach Roy Hodgson baalt van de beslissing van John Terry om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Engeland. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld om een speler met Johns internationale ervaring en uitzonderlijke kwaliteiten te verliezen", stelt Hodgson in een verklaring.

Hodgson, die Terry bedankt voor zijn inzet, verklaart verder een goede relatie met de Chelsea-verdediger te hebben gehad sinds hij begin mei aantrad als bondscoach. "Ik accepteer zijn beslissing met tegenzin." Hodgson bevestigde ook dat Terry hem gebeld had voordat hij zijn beslissing zondagavond wereldkundig maakte.

Ook de Engelse voetbalbond FA kwam met een officiële reactie. De bond geeft aan Terry te willen bedanken 'voor al zijn inzet bij de nationale ploeg de laatste tien jaar'. "Tijdens zijn 78 interlands heeft John zich altijd volledig gegeven voor de ploeg."

Terry maakte zondagavond bekend zich niet meer beschikbaar te stellen voor Engeland. Dat deed hij uit onvrede over de strafzaak die de FA tegen hem gestart is vanwege vermeend racisme tegen Anton Ferdinand. In die zaak sprak de rechtbank hem vrij, maar de bond hanteert een ander criterium voor bewijslast. Terry vindt dat zijn positie daardoor onhoudbaar is geworden.


Hodgson betreurt beslissing John Terry (Foto: Novum)