Domenicali: "Snellere auto bouwen"

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali weet dat zijn Formule 1-team hard aan de slag moet om de bolide beter te maken. Fernando Alonso staat met nog zes races te gaan in de titelstrijd weliswaar 29 punten voor op regerend wereldkampioen Sebastian Vettel, maar de Ferrari is momenteel niet de snelste auto.

Alonso profiteerde dit jaar vaak van pech van de concurrentie, maar Domenicali beseft dat dit geluk zomaar over kan zijn. "Het is essentieel dat we een snellere auto aan Fernando geven. We moeten ervoor zorgen dat hij tot en met het einde van het jaar races kan winnen. Anders wordt het een lastig verhaal om kampioen te worden. We kunnen niet blijven terugvallen op de fouten die anderen maken. Dat is niet de goede aanpak. Het is niet onmogelijk om kampioen te worden zonder nog een race te winnen. Voor ons is het echter essentieel dat Alonso vanaf nu wedstrijden wint."

Ferrari blijft echter wel hameren op de betrouwbaarheid, want dat is de eerste vereiste om kampioen te worden. "We moeten bovenal een betrouwbare auto houden. In Monza hadden we wat problemen en in Singapore hadden we ook wat problemen kunnen hebben. Punten pakken is essentieel. Het komt keihard aan als je nu in een race uitvalt."