Mogelijk nieuwe Ecco the Dolphin

SolidDS

Volgens een enthousiaste tweet is de maker van de serie Ecco the Dolphin, Ed Annunziata gevraagd om bij SEGA de mogelijkheid van een nieuw Ecco-spel te bespreken.

Annunziata verwijst naar Scott Foe, een consultant op mobiele en sociale games die met SEGA werkte tijdens de Dreamcast-jaren. Foe sprak Annunziata blijkbaar in de deur om met SEGA te praten over de heropleving van de klassieke Ecco the Dolphin-franchise.

Voor degenen die te jong om Ecco te herinneren, in Ecco the Dolphin volgen we een tuimelaar die door de tijd reist om met gewelddadige aliens te vechten in de oceaan. De oorspronkelijke Genesis-titel was een van de grootste hits op die console. Ecco keerde terug in Ecco II: The Tides of Time in 1994 op de Genesis, de SEGA CD en de Game Gear.

In 2000, heeft SEGA geprobeerd om de serie opnieuw op te starten met de release van Ecco the Dolphin: Defender of the Future voor Dreamcast en later PlayStation 2. Niemand die bij de oorspronkelijke ontwikkeling van Ecco the Dolphin betrokken was werkte aan Defender of the Future. Het tegenovergestelde zou het geval zijn als SEGA het groene licht geeft aan Annunziata voor de ontwikkeling van een nieuwe Ecco.

“Ecco fans, I need you to follow & tweethank @scottfoe, he convinced SEGA to meet with me now chances of a new Ecco the Dolphin x100!”

https://twitter.com/edannunziata/status/248510239341703168

Ecco the Dolphin