Whitlock wint EK Darts

Boris (borisz)

Simon Whitlock heeft zijn eerste grote toernooi bij de PDC gewonnen. Hij won in het Duitse Muelheim het Europees kampioenschap door in de finale Wes Newton met 11-5 te verslaan. 

De eerste vijf legs gaan nog allemaal met de darts mee, maar naar de eerste pauze pakt Whitlock het initiatief. Hij scoort veel beter dan zijn tegenstander en krijgt veel meer kansen op de dubbel. Newton kan nog een tijdje in de buurt blijven omdat hij tegen 80% finisht, maar uiteindelijk moet hij Whitlock toch laten gaan. Een 167 finish brengt Whitlock op een 8-4 voorsprong en vanaf dat moment was het gespeeld. Uiteindelijk wint The Wizard met 11-5 en wint hij zijn eerste grote TV titel.

In de halve finale won Whitlock met 11-9 van Kim Huybrechts. Newton rekende eerder met dezelfde cijfers af met Brendan Dolan. Whitlock wint met zijn overwinning 50.000 Engelse pond. Met deze zege klimt hij naar de vijfde plek op de order of merit. Raymond van Barneveld was de beste Nederlander in Muelheim, hij werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Huybrechts.