[Bundesliga] Hannover loopt tegen eerste verlies aan

Peterselieman

Hannover 96 heeft voor het eerst dit seizoen verloren. In de Bundesliga was Hoffenheim met 3-1 te sterk voor de Oost-Duitsers. Matthieu Delpierre had zijn eigen ploeg nog op achterstand gezet, maar zijn teamgenoten Fabian Johnson, Sejad Salihovic en Daniel Williams kregen Hannover daarna op de knieën.

Werder Bremen en VfB Stuttgart speelden gelijk. Dankzij de Belg Kevin De Bruyne, eigendom van Chelsea, en Zlatko Junuzovic had Bremen nog de leiding genomen. Martin Harnik en Cacau bezorgden Stuttgart in het tweede bedrijf een punt.

Hannover, midweeks gelijkspelend bij FC Twente in de Europa League, staat met zeven punten op een gedeelde derde plek met Borussia Dortmund, Schalke 04 en FC Nürnberg. Hoffenheim pakte zondag de eerste punten van het seizoen. Bremen en Stuttgart blijven dobberen rond de degradatieplekken.

Het duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd: 1-1. Patrick Herrmann zorgde voor een fijn begin van de Bundesligawedstrijd voor Gladbach. Michal Kadlec bracht de ploegen tien minuten later weer in balans.

Luuk de Jong, na ruim een uur gewisseld, en Roel Brouwers startten in de basis bij Die Fohlen. Leverkusen-aanvaller André Schürrle wist twintig minuten voor tijd een strafschop niet in een doelpunt om te zetten.

Leverkusen heeft vier punten uit vier wedstrijden verzameld en neemt de twaalfde plaats in. De Jong en Brouwers staan met Gladbach met vijf punten nog net in het linkerrijtje.


Hannover loopt tegen eerste verlies aan (Foto: Novum)