Looney Tunes komen terug in de bioscoop

René (MrManiak)

Voor de eerste keer sinds 2003 komen de Looney Tunes met zijn allen in een nieuwe film, gemaakt door Warner Bros. Het project wordt gemaakt door Jenny Slate, een komediant die in het 2009-2010-seizoen van SNL zat.

Slate schrijft een live-action-film met de tekenfilmhelden van weleer. David Katzenberg en Seth Grahame-Smith, bekend van hun werk aan de film Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter, produceren de film samen met Harry Potter-producenten Davig Heyman en Jeffrey Clifford. Details over hoe de personages terug worden gebracht is nog niet bekend. Ook de regisseursmogelijkheden worden door de studio niet vrijgegeven.

De laatste film waarin de personages waren te zien was Looney Tunes: Back In Action, maar de film flopte bij zowel recensenten als het publiek. Van het budget van tachtig miljoen dollar is er slechts 68 miljoen verdiend. De film hiervoor genaamd Space Jam deed het nog slechter bij recensenten maar een stuk beter in de box office.

Sinds 2003 hebben enkele Looney Tunes-personages kleine cameo’s gehad in films. Wille E. Coyote en Road Runner speelden in een short die voor de film Cats & Dogs: The Revenge Of Kitty Galore draaide. Sylvester, Tweety en Granny waren te zien in de korte animatie I Tawt I Taw A Putty Tat, die voor Happy Feet Two was te zien. Daffy Duck is de meest recente Looney Tune, hij was in de short Daffy Rhapsody te bewonderen voor de film Journey 2: The Mysterious Island.

Looney Tunes keren terug in bioscoop (Novum)