HTC maakt Windows Phone 8 line-up bekend

ROFLOL (Patrick)

HTC heeft vandaag haar line-up voor dit najaar bekendgemaakt, waarin er twee modellen dit najaar moeten verschijnen. HTC 8X moet het nieuwe high-end model en daarnaast brengt HTC ook de HTC 8S uit. Beide moeten de Windows Phone 8-lijn van HTC gaan aanvoeren dit najaar.

De HTC 8X krijgt een 4.3-inch scherm met een 720p resolutie, net zoals bij de One X bevat de 8X een Super LCD 2-paneel. De telefoon bevat een 1.5GHz dualcore Snapdragon S4-processor en krijgt een 8-megapixelcamera mee. Daarnaast valt er in 1080p video's te filmen met de aanwezige camera.

Opvallend is dat de 8X geen slot heeft voor een micro-SD kaart, wel bevat de telefoon een 32GB intern geheugen. De audio is opnieuw verzorgd met behulp van Beats Audio. Qua kleuren is er keuze genoeg, gezien de telefoon in een aantal felle en opvallende kleuren beschikbaar is. De HTC 8X moet in november in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van €549.

Naast de 8X komt HTC ook met de 8S, die een 1.2GHz dualcore-processor bevat. Het scherm is iets kleiner vergeleken met de HTC 8X, want de telefoon heeft een 4.0-inch scherm. Ook het interne geheugen is wat minder, gezien er 16GB aan interne geheugen beschikbaar is. Daarnaast beschikt de telefoon over een 8-megapixelcamera waarmee je in 1080p video's kunt opnemen. De HTC 8S komt een maand later op de markt en kost uiteraard een stuk minder, €329.

HTC 8X 8S