Rupert Wyatt keert niet terug naar apenvervolg

Sanne (Syth86)

De Britse regisseur Rupert Wyatt vestigde vorig jaar zijn naam met het enorme succes van Rise of the Planet of the Apes. De terugkeer van de filmmaker voor het vervolg leek verzekerd. Maar nu heeft Wyatt het vervolg waarschijnlijk verlaten. Dit meldt Deadline.

Er is geen officiële reden waarom de regisseur afziet van het vervolg Dawn of the Planet of the Apes. Maar volgens Deadline zou de enorme druk die de studio 20th Century Fox op hem uitvoert om de Amerikaanse releasedatum van 23 mei 2014 te halen, de belangrijkste drijfveer zijn van z'n vertrek. Wellicht vond Wyatt dat het productieproces van het vervolg veel te haastig zou verlopen en kon hij geen goede film binnen dat tijdsbestek garanderen. 

Toch zal het vertrek van de regisseur de plannen van 20th Century Fox niet vertragen. Scenaristen Rick Jaffa en Amanda Silver, die ook Rise of the Planet of the Apes schreven, hebben al een script voor het vervolg ingeleverd, waar de studio erg blij mee zou zijn. En door de enorme hitpotentie van het tweede deel zalhet voor 20th Century Fox geen probleem moeten zijn om een grote naam voor de regiestoel te vinden. 

Ondertussen zit Wyatt niet om werk verlegen. In april werd bekend dat hij bezig is met Agent 13, een sci-fi actiefilm met Charlize Theron in de hoofdrol. Mocht het scenario van dat project nu nog niet klaar zijn, dan zullen er nog genoeg aanbiedingen binnenstromen voor de man die de vooraf gehekelde reboot van Planet of the Apes tot zo'n daverend succes wist te maken.

Rupert Wyatt