Moord Boardwalk Empire veroorzaakte writer's block

Borizzz

De scenaristen van Boardwalk Empire hadden grote moeite met het derde seizoen van de tv-serie. Het writer's block volgde op de moord op een sleutelpersonage aan het einde van het tweede seizoen. "We hebben elkaar wekenlang aan zitten staren voordat we weer gingen schrijven", zegt Terence Winter tegen Novum Nieuws.

"We keken elkaar aan en zeiden: laten we gaan lunchen of een dutje doen", vertelt Winter, die de serie ook produceert. De schrijvers van de HBO-serie besloten in het derde seizoen een tijdsprong te maken naar een jaar na de moord. Boardwalk Empire volgt topcriminelen uit Atlanta tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig.

Niet alleen de makers ondervonden problemen door de onverwachte moord, ook fans van de serie waren niet blij. "Mensen kwamen naar me toe en zeiden dat ze boos waren omdat ik verantwoordelijk was voor de dood van mijn collega", vertelt hoofdrolspeler Steve Buscemi. "Ik probeerde ze aan het verstand te brengen dat ik het verhaal niet schrijf."

Voor Winter is het niet nieuw dat fans zich laten meeslepen door een serie die hij schrijft. Als schrijver van de hit The Sopranos kregen acteurs rouwboeketten toegestuurd wanneer ze in de serie dood gingen.

"Door internet kunnen mensen al hun rotzooi met de wereld delen, ook hun mening over onze show", zegt de schrijver. "Ik ben blij met hun betrokkenheid maar twijfel aan de geestelijke gezondheid van mensen die rouwboeketten sturen."

Boardwalk Empire is sinds vorig jaar ook in Nederland te zien. Het derde seizoen van de Amerikaanse serie ging zondag van start in de VS en is vanaf maandag in Nederland te zien op HBO.


Moord Boardwalk Empire veroorzaakte writer's block (Foto: Novum)