Silver Linings Playbook wint publieksprijs Toronto

Borizzz

Silver Linings Playbook heeft het filmfestival van Toronto gewonnen. Het komische drama van David O. Russell met Jennifer Lawrence, Robert De Niro en Bradley Cooper werd zondag door het publiek gekozen als beste film van het festival. De prijs is vaak een barometer voor de Oscarnominaties.

Het filmfestival van Toronto kent geen jury, maar laat het publiek beslissen wat de beste film was. Eerdere winnaars van de publieksprijs waren Slumdog Millionaire, American Beauty en The King's Speech die allemaal Oscars wonnen voor beste film.

In Silver Linings Playbook speelt Cooper een oud-leraar die na zijn scheiding weer bij zijn ouders gaat wonen. Hij is in de war en het wordt er niet makkelijker op als hij Tiffany, de rol van Lawrence, ontmoet die ook met psychische problemen kampt. De Niro speelt Coopers vader.

Het Zweedse drama Call Girl van Mikael Marcimain kreeg de prijs voor beste film van de filmjournalisten die bij het festival aanwezig waren. Met de uitreiking van de prijzen werd het 37e filmfestival van Toronto beëindigd.


Silver Linings Playbook wint publieksprijs Toronto (Foto: Novum)