Leven Liza Sips verrijkt door schoonspringen

Redactie

Het leven van Liza Sips is veranderd door haar avonturen op de duikplank. "Ik heb aan Sterren Springen écht wat gehad", vertelt de 22-jarige actrice, die zaterdag de schoonspringshow van SBS won.

"Door het schoonspringen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen", geeft Sips in De Telegraaf een voorbeeld. "Van nature onderschat ik mezelf nogal snel, waardoor ik kan denken: ach nee, dat kan ik gewoon niet. Maar nu ik heb gewonnen, heb ik het gevoel dat ik alles kan."

Ook rekende Sips op de duikplank af met haar hoogtevrees. "In het begin ging in al huilend van de drie meter hoge duikplank af. En nu ben ik van 7,5 meter gegaan met een handstand gevolgd door een salto. De kracht die ik daarvoor naar boven moest halen, is iets dat ik voor de rest van mijn leven mee kan nemen en toe kan passen."

Nu alle sprongen, salto's en schroeven achter de rug zijn gaat Liza in de lappenmand. "Ik geloof dat ik flink ziek ga worden", zegt Sips. "Dat voel ik al een tijdje aangekomen, maar als je aan het werk bent laat je dat niet toe."