Seinfeld-bedenker scoort sterrencast voor komedie

René (MrManiak)

Larry David heeft enkele grote namen gecontracteerd voor zijn komedie Clear History. De man die samen met Jerry Seinfeld de comedyserie Seinfeld bedacht en schreef, mag onder anderen Kate Hudson, Michael Keaton, Jon Hamm en Eva Mendes tot zijn cast rekenen. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

David speelt zelf de hoofdrol van Nathan Flomm, een voormalig marketingman bij een bedrijf dat elektrische auto's verkoopt. Hij raakte tien jaar geleden na een domme ruzie met zijn baas Rolly DaVore, de rol van Hamm, zijn gehele fortuin kwijt. Inmiddels woont Flomm alleen en onder een valse naam op een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts. Als DaVore hem opzoekt om zijn huis te renoveren, slaat hij door.

Mendes speelt een vriendin die een weinig betekenende opmerking van Flomm verkeerd opvat, waardoor er komische situaties ontstaan. Dit lijkt volgens de makers op wat aan de lopende band gebeurt in de improvisatiecomedyserie Curb Your Enthusiasm, die ook is bedacht en ontwikkeld door David.

Keaton speelt de eigenaar van een plaatselijke steengroeve waar Flomm zijn bouwmaterialen haalt. Hudson speelt Flomms ex-vrouw die inmiddels een oogje heeft op DaVore.

Wanneer Clear History in de bioscoop moet komen, is nog onbekend. De grootste uitdaging lijkt momenteel het afstemmen van de agenda's van alle betrokken sterren.