'Ferdinand schudt hand van Terry niet'

Peterselieman

Veel ogen zijn zaterdag in de Premier League gericht op de wedstrijd tussen Queens Park Rangers en Chelsea. De wedstrijd op Loftus Road werd vorig jaar overschaduwd door een racistisch incident tussen John Terry en Anton Ferdinand. Volgens de Britse krant The Telegraph zullen beide spelers elkaar voor de wedstrijd niet de hand schudden.

Ferdinand gaat donderdag nog met de leiding van QPR om de tafel zitten voordat hij een definitieve beslissing neemt. Maar volgens ingewijden is de jongere broer van Rio Ferdinand niet van plan om een verzoenend gebaar te maken. Ook Ashley Cole, die als getuige in de bres sprong voor zijn ploeggenoot Terry, zou niet op een handdruk hoeven te rekenen.

De nasleep van het incident tussen Terry en Ferdinand is nog steeds niet ten einde. De Engels international werd weliswaar vrijgesproken door de strafrechter, maar voetbalbond FA denkt genoeg bewijzen in handen te hebben om hem alsnog voor zijn vermeende racistische uitspraken te bestraffen.

Bij de wedstrijd tussen beide clubs in april vorig jaar op Stamford Bridge werd het handen schudden overgeslagen, uit angst voor een pijnlijke situatie. Mogelijk lost het probleem zich vanzelf op. Terry en Cole zijn namelijk licht geblesseerd en achter beide namen staat voor zaterdag nog een vraagteken.