FOK!filmtips van de dag: Anton Corbijn Inside Out

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Anton Corbijn Inside Out 

Vandaag gaan we weer voor een fijne documentaire. De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag namelijk naar Nederland 2, waar om 22.55 uur de documentaire Anton Corbijn Inside Out te zien is. Anton Corbijn begon zijn carrière als fotograaf voor het muziekblad Oor in 1972. Sindsdien maakte hij portretten van onder meer Miles davis, Joy Division, Herman Brood, Clint Eastwood, Nirvana en koningin Beatrix. Corbijn brak begin jaren negentig door als regisseur van documentaires en videoclips van onder meer U2, Depeche Mode, Front 242 en Metallica. Vanaf 2007 richtte Corbijn zich op het maken van speelfilms zoals Control en The American.

Voor Anton Corbijn Inside Out heeft regisseur Klaartje Quirijns meer dan drie jaar over de wereld gereisd met Anton Corbijn. De film onderzoekt zijn complexe karakter: de opoffering van zijn privéleven versus zijn carrière, zijn artisticiteit versus een groot publiek, erkenning versus eenzaamheid. De film ging in februari 2012 in première op het Filmfestival van Berlijn. Vanavond in de serie Holland Doc: Anton Corbijn Inside Out. 22.55 uur op Nederland 2.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!