Resident Evil 6 krijgt extra multiplayermodus

SolidDS

Capcom heeft aangekondigd dat er exclusieve dag één downloadable content komt voor Resident Evil 6 op Xbox 360. Deze extra multiplayercontent zal bestaan uit drie nieuwe gameplaymodi, namelijk Survivors, Predator en Siege.

In de Survivorsmodus respawnen spelers als vijanden als ze zijn gedood of mensen aanvallen. Na het doden van twee personages kunnen spelers weer respawnen als een mens, en de laatste persoon of het overgebleven team wint.

Ook is er een Predatormodus, waarin één speler de rol van de Ustanak, een angstaanjagende B.O.W., heeft die andere spelers moeten proberen te doden. Spelers zullen moeten proberen om de Ustanak te doden voordat de tijd om is of op zijn minst te overleven tot het einde van de sessie.

Als laatste is er nog de Siegemodus, hierin heb je twee teams en één niet-speelbaar personage. Het ene team zal worden belast met het beschermen van de npc terwijl het andere team zal proberen om deze te doden. Als de npc nog in leven is wanneer het spel eindigt is dat team de winnaar.

Alle drie de modi ondersteunen maximaal zes spelers en worden gespeeld met behulp van de mercenariesmode-maps. Ook wordt de stat-trackingservice op ResidentEvil.net ondersteund die Capcom vorige maand aankondigde.