Renault biedt excuses aan voor alternatorprobleem

Peterselieman

Renault heeft Red Bull Racing excuses aangeboden voor het alternatorprobleem waarmee Sebastian Vettel in de Grand Prix van Italië uitviel. In de vrije training gebeurde het bij de Duitser ook al, evenals in Valencia toen hij aan de leiding van de race reed.

Remin Taffin van Renault Sport geeft uitleg. "Onacceptabel. We willen graag onze excuses aanbieden aan het team van Red Bull. Na het voorval in Valencia hebben we een nieuwe alternator geïntroduceerd, waarmee we het probleem dachten te hebben opgelost. We zijn nog aan het kijken waarom de alternator het dit weekend opnieuw heeft begeven. We hebben al wel kunnen vaststellen dat het onderdeel oververhit was geraakt en dat de stroomtoevoer daarom werd onderbroken. Het achterhalen van de oorzaak heeft nu onze hoogste prioriteit, zodat we het probleem voor de volgende race hebben opgelost."

Naast de alternator bij Vettel begaf bij Lotus-coureur Jérôme d'Ambrosio het Kinetic Energy Recovery System. "Lotus had opnieuw een sterke race en Kimi haalde het maximale uit de auto, maar bij Jérôme was er een KERS-probleem dat we ook nog moeten onderzoeken. Dit soort problemen mogen niet voorkomen, dus we gaan nu hard aan het werk om alles op orde te krijgen voor Singapore."