Murray: "Winst betekent alles voor me"

Rosario

Andy Murray is dolblij met zijn allereerste Grand Slam-titel. Vandaag zei de Schot opgelucht te zijn dat hij Groot-Brittannië weer een belangrijke tennistitel bezorgd heeft. De Britten hebben er lang op moeten wachten, want de vorige winst dateerde uit 1936.

"Dit is waar ik de afgelopen tien jaar van m'n leven voor gewerkt heb," aldus Murray. "Het betekent alles voor me. Volgens mij is iedereen nog een beetje in shock dat het nu echt gebeurd is."

Murray liet zijn blijdschap dan ook nog niet echt merken tegenover de media. "Het is moeilijk uit te leggen. Het is zo'n lange reis geweest naar dit punt toe, en ik weet niet of het ongeloof is of wat dan ook, maar ik ben van binnen heel erg blij. Sorry als ik het niet zo naar buiten toe laat zien."

De teleurstelling van het verliezen van de Wimbledon-finale was groot voor de Schot, maar na zijn winst op Federer in de finale van de Olympische Spelen herpakte hij zijn trots. "Om in de volgende Grand Slam [na Wimbledon] terug te komen en te winnen van Djokovic, die al een paar jaar niet meer verloren heeft op een Grand Slam op hardcourt - dat is ongelooflijk."