Oranje-doelman Krul ziet jongensdroom uitkomen

Peterselieman

Tim Krul stond vrijdagavond verrassend in de basis tijdens het WK-kwalificatieduel met Turkije. De keeper van Newcastle United kreeg van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven Maarten Stekelenburg, al jaren de eerste keus in het doel van Oranje. "Fantastisch natuurlijk", zei Krul na de gewonnen wedstrijd in Amsterdam.

"Ik hoorde het dinsdagmiddag van Patrick Kluivert. Hier heb ik van kleins af aan van gedroomd", laat Krul weten. "Er valt een hoop druk van mij af en ik kijk nu al uit naar dinsdag."

De 24-jarige Krul hield Nederland in de tweede helft op de been, toen hij bij een 1-0 stand met een sierlijke duik een doelpoging van Hamit Altintop verijdelde. "Daar was ik zeer blij mee. Je hoopt toch dat je belangrijk kan zijn."

Dat de Hagenaar een vrijwel onervaren defensie voor hem had staan, deerde hem niet. "Je merkte dat er kleine schoonheidsfoutjes waren in het begin, maar toen de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. Ik denk dat we een goede wedstrijd op de mat hebben gelegd. Na een teleurstellend EK is dit een fantastische start."

Krul gaf toe dat Maarten Stekeleburg teleurgesteld was, maar kreeg daar verder weinig van mee. "Hij heeft mij heel erg geholpen en daar ben ik blij mee. Voor de wedstrijd had hij nog een paar tips en ook in de rust heeft hij gewoon geholpen."


Oranje-doelman Krul ziet jongensdroom uitkomen (Foto: Novum)