Maldonado: "Ik moet beter nadenken"

zoem

Pastor Maldonado heeft aangegeven vanaf nu buiten het zicht van de stewards te willen blijven. De Venezolaan heeft dit seizoen al tien straffen achter zijn naam staan. Tijdens de Grand Prix van België kreeg hij maar liefst drie sancties opgelegd. De schorsing van Romain Grosjean heeft hem aan het denken gezet.

"Ik ben vaak bestraft geweest. Dat moet nu anders. Ik moet weg blijven van de stewards", aldus Maldonado. "Ik ben betrokken geweest bij kleine ongevallen en ook daarvoor moest ik me verantwoorden bij de leiding. Ik ga proberen dat te voorkomen, maar tegelijkertijd wil ik het beste uit het team en mijzelf halen."

"Ik moet alles gaan analyseren. Het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. Ik moet meer nadenken en de situatie rond de auto beter gaan beoordelen", zo vervolgt de Williams-coureur.

De 27-jarige Venezolaan erkent dat hij soms te agressief was. "Ja soms, ongetwijfeld. Dit is één van mijn karaktertrekken en iedereen weet dat. Sommige mensen hebben er geen moeite mee, anderen weer wel. Niet alle straffen waren te doen om mijn agressieve stijl, maar uiteindelijk heb ik het zelf in de hand. De oplossing is om uit handen van de stewards te blijven."