ProRail begint rechtszaak tegen Agentschap Telecom

Harry

Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV is bezorgd over berichten, dat de zendmasten voor de nieuw uit te geven mobiele-telefoonvergunningen storingen kunnen veroorzaken aan het communicatiesysteem GSM-R van ProRail en de vervoerders en aan het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS.

ProRail spant hierover een rechtszaak aan tegen het Agentschap Telecom. "Het kan en mag niet zo zijn dat door commerciële telefoonveilingen de veiligheid op het spoor onder druk komt te staan, of het verkeer zelfs moet worden stilgelegd. Dat laatste was in de omgeving van Doetinchem al enkele keren noodzakelijk. Dit raakt dus ook de reiziger in zijn belang," zegt Rikus Spithorst van Voor Beter OV.

Wanneer ons kabinet zegt, de reiziger met een hoofdletter R te schrijven, dient er ook voor te worden gezorgd dat de spoorcommunicatie en -beveiliging probleemloos kunnen functioneren, niet gehinderd door technische narigheid die veroorzaakt wordt door het steeds maar weer willen vervullen van de wensen van de Rupsjes Nooitgenoeg in de telecombranche.