Mists of Pandaria goedgekeurd in China

Oscar.

Het online spel World of Warcraft: Mists of Pandaria is goedgekeurd door het Chinese ministerie van cultuur. Dat schrijft persdienst Reuters. Dit betekent dat de vierde uitbreiding van het online spel zonder problemen in China op de markt kan verschijnen. Wanneer dat moet gebeuren, is nog niet bekend. In Europa ligt de uitbreiding 25 september in de winkel.

De Chinese overheid is niet altijd gemakkelijk geweest met de introductie van nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft. Eind 2009 ontstonden er problemen met de eerste uitbreiding, The Burning Crusade, en later ook met de tweede, Wrath of the Lich King. Het is in China namelijk verboden blote mensen, skeletten en andere 'onzuivere' uitingen in media te verwerken.

Voor het Chinese bedrijf Netease zorgt World of Warcraft voor een flinke stroom inkomsten. Hoewel het bedrijf vorige maand een afname in het aantal speelminuten rapporteerde - in China betalen gamers per uur en niet per maand - denkt Netease dat de komst van Mists of Pandaria het tij zal keren voor de Chinese versie van World of Warcraft. Wereldwijd spelen iets meer dan tien miljoen gamers het online spel.


Mists of Pandaria goedgekeurd in China