[US Open] Wawrinka geeft op tegen Djokovic

Peterselieman

Twee Servische tennissers hebben woensdagavond de kwartfinale van de US Open bereikt. Toptienspelers Novak Djokovic en Janko Tipsarevic gingen allebei zonder problemen door. Djokovic (2) zag zijn opponent Stanislas Wawrinka (18) in de derde set opgeven, terwijl Tipsarevic (8) de Duitser Philipp Kohlschreiber (19) in straight sets naar huis stuurde: 6-3, 7-6 (5) en 6-2.

Wawrinka gaf in de derde set geblesseerd op bij een 4-6, 1-6 en 1-3 achterstand. Wat zijn opgave betekent voor het Davis Cupduel met Nederland van eind volgende week is nog niet bekend. Duidelijk was dat Wawrinka van meet af aan niet in goeden doen was. Zo belandde in de eerste set slechts 37 procent van zijn eerste opslag binnen de lijnen.

De ook niet groots serverende en spelende Djokovic profiteerde dankbaar. In het tweede en derde bedrijf had de mondiale nummer twee weinig meer te vrezen. Bij de laatste acht kan Djokovic mogelijk revanche nemen op Juan Martin Del Potro, die op de Olympische Spelen in Londen het brons voor zijn ogen wegkaapte. Del Potro moet dan wel eerst met Andy Roddick zien af te rekenen.

Tipsarevic was in minder dan tweeënhalf uur klaar met Kohlschreiber, die alleen in de tweede set goed weerstand bood. De Duitser moest toen in de tiebreak het onderspit delven. In het eerste bedrijf volstond één break voor Tipsarevic voor setwinst, terwijl de mondiale nummer negen in de derde set twee breaks liet volgen. De Serviër stuit bij de laatste acht op David Ferrer.


Wawrinka geeft op tegen Djokovic, Tipsarevic door (Foto: Novum)