Circulerende retail-versies Resident Evil 6 zijn gestolen

Robert (DoofenSchmirz)

Website Videogamer heeft gesproken met een aantal mensen die ruim voor de releasedatum een exemplaar van Resident Evil 6 hebben weten te bemachtigen. Capcom heeft bevestigd dat het om gestolen exemplaren gaat.

De exemplaren die bij een Poolse retailer te koop waren, blijken 'van de vrachtwagen te zijn gevallen'. Op dit moment is Capcom druk bezig uit te zoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat de game ruim een maand voor de geplande release al in omloop is gekomen.

"Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we alleen melden dat het om een kleine hoeveelheid ontvreemde exemplaren van de Duitse PS3-versie gaat.", aldus Capcom.

Het nieuws dat Resident Evil 6 al ruim voor de release van 2 oktober te koop was, werd als eerste gemeld door de Poolse website Neo Plus, die een exemplaar op de kop had weten te tikken in een winkel in Poznan. Sinds het nieuws is het spel ook niet meer verkrijgbaar bij de betreffende winkel.

De Poolse site Neo Plus heeft direct met Capcom contact gezocht toen zij een exemplaar hadden bemachtigd. "We zijn niet van plan om het opgelegde embargo te breken of om spoilers te plaatsen. We helpen Capcom waar we kunnen in hun onderzoek om te achterhalen waar en hoe het fout gegaan is", aldus Neo Plus.