De vele gezichten van Texas Chainsaw 3D

René (MrManiak)

Hoewel Lionsgate nieuwe The Texas Chainsaw Massacre-film was gepland voor aankomende Halloween (31 oktober), heeft de studio door middel van een poster toch laten zien dat ze de film niet zijn vergeten. De release staat nu voor begin 2013 op de agenda.

In oktober 2011 gaf de studio een poster uit dat de 3D-versie van de horrorfilm aankondigde. Nu die datum niet is gehaald was het wachten op een nieuwe poster, die hieronder te zien is.

Naast de nieuwe poster heeft Fangoria de nieuwe synopsis van de film kunnen bemachtigen. Het is iets anders dan de synopsis waar eerder geruchten over waren, namelijk dat de film draait om de neef van Leatherface die voor hem moet zorgen als onderdeel van een erfenis. Nu lijkt het dat het erfenisverhaal deels klopt:

Lionsgate Texas Chainsaw 3D gaat verder met het legendarische verhaal van de Sawyer-familie. De film gaat verder waar Tobe Hoopers film uit 1974 stopte in Newt, Texas, waar jarenlang mensen spoorloos verdwijnen. De inwoners van het dorp zagen de familie, die eigenaren zijn van een lokale barbecuetent, als verdachte in de verwijningen. De vermoedens worden bevestigd als tijdens een hete zomer een jonge vrouw het Sawyer-huis ontsnapt na de moord op vier van haar beste vrienden. Het verhaal gaat van mond tot mond in het kleine Texaanse dorp en binnen korte tijd vormt er een woedende menigte rondom het landhuis. Het pand wordt tot de grond toe afgebrand, waarbij ieder lid van de Sawyer-familie in de vlammenzee sterft. Tenminste, daar gingen zij van uit.

Tientallen jaren later en honderen kilometers bij de originele moordplaats vandaan ontdekt de jonge Heather dat zij een stuk Texaanse grond heeft geërft van haar grootmoeder die zij nooit heeft gekend. Na een gezellige, lange autorit met haar vrienden om zo haar ware achtergrond te ontdekken, komt ze er in Newt achter dat ze de eigenaresse is van een gigantisch, verlaten, Victoriaans landhuis. Haar nieuwe rijkdom komt niet zonder problemen als ze ontdekt wat voor horror er schuilt in de kelder van het huis... 

Texas Chainsaw 3D is niet een vervolg op de vernieuwde serie die in 2003 begon en in 2006 met prequel The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning eindigde. Deze laatste film draaide om de familie Hewitt, nu gaan we terug naar de bekende Sawyer-familie in een verhaal dat direct na het origineel zou plaatsvinden.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alexandra Daddario (Percy Jackson and The Lightning Thief), Tania Raymonde (Lost) en Scott Eastwood (Gran Torino). Verder zijn ook Gunnar Hansen (alleen in archiefbeelden van Leatherface), Marilyn Burns en Bill Moseley gecast. Pyschopaat Leatherface wordt door Dan Yeager gespeeld. De film wordt geregisseerd door John Luessenhop (Takers), die de film in Groot-Brittannië in 3D op 4 januari gaat uitbrengen. Naar verwachting verschijnt in Nederland de film pas op Valentijnsdag (14 februari).

Texas Chainsaw 3D