Endless Space verkrijgbaar voor Mac

Pheno

Iceberg Interactive heeft vandaag bekendgemaakt dat het turnbased strategiespel Endless Space ook voor Mac verkrijgbaar is. Eerder was dit spel al op de pc uitgekomen.

Om dat te vieren heeft de ontwikkelaar Amplitude Studios een nieuwe trailer uitgebracht. Mathieu Girard, baas van Amplitude Studios, zegt: "We zijn tot nu toe extreem blij met het digitale succes  van Endless Space en de goede kritieken van de pers. We voelden het als een plicht om het spel naar de Mac-gebruikers te brengen, we hebben de hele zomer hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen en we zijn blij dat we deze versie vandaag kunnen bekendmaken. We hopen vele spelers te verwelkomen en verwachten dat er wat wat crossplatform-gevechten in multiplayer ontstaan."

In Endless Space vechten allerlei culturen en rassen tegen elkaar voor d eheerschappij. Elke partij heeft weer zijn voor- en nadelen, kennis en kunde om te overleven in de ruimte. Zo zijn er rondtrekkende groepen, die resources van een planeet kunnen mijnen en snel weer verder kunnen verplaatsten. Nadeel is dat ze niet zo goed in gevechten zelf zijn, omdat ze geen gigantische wapens kunnen bouwen in de korte tijd dat ze ergens verblijven. Weer een andere groep kan bijvoorbeeld sterke verdediging neerzetten, maar hebben een probleem als ze een grote aanval niet kunnen afweren, of wanneer de resources op een planeet uitgeput raken.

Endless Space is verkrijgbaar via Steam voor pc en, sinds vandaag, op Mac.