Roda JC huurt aanvaller Affane van Chelsea

Peterselieman

Roda JC kan de rest van het seizoen beschikken over aanvaller Amin Affane. De 18-jarige Zweedse jeugdinternational wordt gehuurd van Chelsea met een optie tot koop. De linkspoot was twee weken geleden een aantal dagen op proef en maakte daarbij een sterke indruk.

Affane viel bij de clubleiding in de smaak met zijn techniek en zijn veelzijdigheid. "Amin is een technisch begaafde speler die zowel links als rechts in de aanval kan spelen", aldus technisch directeur Gerard Wielaert op de website. Hij vindt de huurling een goede aanvulling op de huidige aanval van de Limburgse club. "Hij is explosief en beschikt over een goed schot".

Na veel interesse van diverse Europese topclubs namen de Londenaren in januari 2010 de kersverse Roda-aanwinst over van het Zweedse Lärje-Angereds IF, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Vorig jaar april maakte de Zweed zijn debuut in het tweede elftal van The Blues, maar een plaats in het keurcorps van trainer Roberto Di Matteo bleek te hoog gegrepen.

Aanstaande zaterdag thuis tegen Willem II is Affane in principe al inzetbaar. Hij zal in Kerkrade gaan spelen met rugnummer 19.