Liev Schreiber vindt acteurs speciaal

Redactie

Liev Schreiber beschouwt zichzelf en zijn vakgenoten als anders dan anderen. "De grote ironie van acteurs is dat ze beginnen als buitenstaanders", zei de 44-jarige acteur tijdens de persconferentie van The Reluctant Fundamentalist op het filmfestival van Venetië. "Daarna proberen ze wanhopig om te zijn als iedereen maar door het acteren worden ze juist meer en meer anders."

The Reluctant Fundamentalist van Mira Nair is de openingsfilm van het festival in de Italiaanse stad aan het water. Het drama gaat over een Pakistaan die carrière probeert te maken op Wall Street. Naast Schreiber zijn ook de Amerikaanse acteurs Kate Hudson en Kiefer Sutherland te zien.

De film gaat over fundamentalisten en buitenstaanders, een herkenbaar thema voor de acteurs. "Ik denk dat we ons allemaal wel eens een buitenstaander voelen", aldus Hudson. "We hebben allemaal onze problemen." Ook Schreiber voelt zich wel eens afgezonderd van de rest van de wereld. "Natuurlijk, we zijn acteurs", zegt hij. Hudson bevestigt haar vakgenoot: "We zijn een beetje gek."

Het filmfestival in Venetië ging woensdag van start met de première van The Reluctant Fundamentalist. Het festival duurt nog tot en met volgende week zaterdag.

Liev Schreiber in komedie met Toni Collette (Novum)