AZ heeft belang bij transfer Pellè

Peterselieman

AZ heeft een financieel belang bij de transfer van Graziano Pellè naar Feyenoord. De spits staat momenteel nog onder contract bij Parma maar kan terugkeren in de Eredivisie. Zijn vorige werkgever AZ heeft van de Italiaanse club nog een groot bedrag te goed.

Pellè verruilde vorig seizoen Nederland voor Italië, maar zonder problemen ging dit niet. AZ heeft nu bij de FIFA aangeklopt om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de transfersom alsnog te ontvangen, zo meldt de Telegraaf. Directeur Toon Gerbrands zal een transfer van de 27-jarige spits naar Feyenoord in ieder geval niet tegenhouden. "Voor Pellè is het zelfs prachtig dat hij weer kan terugkeren in de Eredivisie. Dat gunnen we hem."

"Zijn club Parma heeft ons pas een derde van de transfersom betaald, die is afgesproken bij het vertrek van Pellè naar Italië. De tweede en derde termijn van de transfersom zijn nooit overgemaakt. Parma weigert gewoon te betalen. Daarom hebben wij een zaak aangespannen tegen Parma bij de FIFA en zullen wij er bovenop zitten als er nu bedragen gaan worden betaald aan Parma."