FOK! wat een weer... Wisselvallig

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Het was gisteren een heerlijke dag om buiten te zijn en ook ik was gisteravond op het terras te vinden om er even van te genieten. Vandaag zullen we het met wat minder weer moeten doen vrees ik.

Afgelopen nacht viel er verspreid over het land al af en toe wat regen, maar heel veel stelde het niet voor. Vandaag overdag hebben we een heel wisselend weerbeeld. De zon zal af en toe schijnen, maar er zullen ook enkele buien vallen waarbij er ook een kans is op onweer. Dit kan overal gebeuren, van Terschelling tot Maastricht. Wel denk ik dat de buien zich in de loop van de middag zich meer gaan verplaatsen naar het binnenland en dat het langs de kust aan het eind van de middag wat droger gaat worden. Buien zijn grillig dus het is heel goed mogelijk dat het in de ene plaats gewoon droog blijft, maar dat het een paar kilometer verder het met bakken uit de lucht komt.

Bij dit alles hebben we een wind die uit het westen komt maar later gaat draaien naar het noordwesten. Heel erg sterk is hij niet, meer dan een kracht 3 tot 4 in het binnenland zal het niet worden. Aan de kust is hij uiteraard iets sterker. De temperatuur komt lager uit dan gisteren, toen het lokaal nog 26 graden werd, maar vandaag redden we maximaal 23 graden.

Vrijdag lijkt een dag te worden dat we weer een jas aan mogen trekken, want met 18 graden lijkt het wel gezien en met een noordwestenwind is het niet bepaald aangenaam, ook zijn een paar regenbuien niet ver weg.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

© FOK.nl / Sietse SchoustraEen prachtig weertje op Terschelling, gezien door Sietse Schoustra.