Haase zakt twee plaatsjes op wereldranglijst

Frank (franklop)

Tennisser Robin Haase is deze week twee plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De Hagenaar staat nu 48e. Haase sneuvelde in Winston-Salem in de tweede ronde waar hij vorig jaar nog de halve finale haalde. Igor Sijsling moest een positie inleveren en is de nieuwe nummer 78 van de wereld.

Thiemo de Bakker boekte wel winst. Hij klom een positie van 188 naar 187. Boy Westerhof nadert ondertussen de top 200. Dankzij twee plaatsen winst staat hij deze week 201e, zijn hoogste positie ooit.

Bij de vrouwen blijft Arantxa Rus 61e en daarmee de beste Nederlandse. Kiki Bertens zakte van 72 naar 74, Michaëlla Krajicek staat net als vorige week 83e. Bibiane Schoofs boekte wel winst en steeg twee plaatsen naar de 155e positie.

In de top van de ranglijsten verandert weinig. Roger Federer staat bij de mannen voor de 294e week op de eerste plaats. De Zwitser wordt gevolgd door Novak Djokovic, Rafael Nadal en Andy Murray. Bij de vrouwen is Victoria Azarenka nummer één. De Wit-Russin houdt Agnieszka Radwanska, Maria Sharapova, Serena Williams en Petra Kvitova achter zich.

Caroline Wozniacki zakte van acht naar negen nadat ze haar titel in New Haven niet kon prolongeren. Na Li legt de omgekeerde weg af.